Двама български геолози ще работят по научен проект на Антарктида.

...
Двама български геолози ще работят по научен проект на Антарктида.
Коментари Харесай

Продължава карантината на българските полярници в Антарктида

Двама български геолози ще работят по теоретичен план на Антарктида. Те са част от втората група полярници в 30-ата Българска антарктическа експедиция, която сега е в чилийския град Пунта Аренас. Всички българи са здрави, само че са в наложителна 10-дневна карантина.

" Очаква се на 20 януари, при уместно време, 11-те бългаски полярници да отпътуват със аероплан до о.Кинг Джордж, откъдето да се трансферират на испанския транспортен съд " Сармиенто де Камбоа ", с цел да стигнат до българската база на остров Ливингстън ", описа за БНР един от геолозите в групата:

" Очаквам незабравими страсти и доста нови научни резултати. "

С такива упования за първи път към ледения континент потегли Стефан Методиев. Той работи в минна компания, а практическите му знания ще оказват помощ на различен геолог - Стефан Велев - основен помощник в СУ " Св.Климент Охридски ", който ще стъпи на Антарктида за 6-и път.
свързани новини4508на 19.12.2018
" Искам да науча още повече за геологията за находищата на полезни-изкопаеми, които се намират на о.Ливингстън, по тази причина и сътрудника Стефан ще ми помогне тази година. "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР