Двама български боксьори се класираха на 1/4-финалите на световното първенство

...
Двама български боксьори се класираха на 1/4-финалите на световното първенство
Коментари Харесай

Двама българи са на победа от медалите на световното по бокс

Двама български боксьори се класираха на 1/4-финалите на международното състезание по бокс за мъже в Екатеринбург (Рус). Даниел Асенов (кат. 52 кг) и Радослав Панталеев (91) към този момент са единствено на победа от орден на шампионата.

Асенов се класира в топ 8 след безапелационна победа с 5:0 съдийски гласа против Майкъл Анджелети (САЩ). Двукратният европейски първенец при мъжете бе по-добрият боксьор и в трите рунда. Асенов вкара няколко мощни десни в главата на противника си, а също така постоянно успяваше и с офанзиви в тялото. На 1/4-финала през днешния ден обаче Тайсъна от Кукорево ще има тежка задача. Негов противник е олимпийският първенец от Рио`16. Шахобидин Зоиров (Узб), който също завоюва с 5:0 срещата си с Азат Усеналиев (Кирг). 

Панталеев измъкна много по-трудна победа с 3:2 гласа против Тадас Тамашаускас (Лит). Двамата боксьори бяха равностойни, само че не демонстрираха изключително добра игра. Във втория рунд те получиха по едно публично предизвестие от съдията на кръга Шон Рийзе. На 1/4-финала Панталеев ще срещне международния първенец от 2017 година и бронзов медалист от Рио`16 Ерисланди Савон (Куба), който е №1 в схемата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР