Двама американски военни са загинали в катастрофа с хеликоптер в

...
Двама американски военни са загинали в катастрофа с хеликоптер в
Коментари Харесай

Американски военни загинаха на хеликоптер в Афганистан

Двама американски военни са починали в злополука с хеликоптер в Афганистан, оповестиха американските сили там, добавяйки, че злополуката наподобява е била акцидент, макар че талибаните настояват, че са го свалили.
В изказване на американските сили в Афганистан се споделя, че злополуката се проверява, " само че предварителните отчети не сочат, че е породена от противников огън ", предава AFP, представена от БГНЕС.
Талибаните настояват, че са стреляли по хеликоптера в региона на Чарх в провинция Логар в 1:00 часа през нощта.
" Американците желаеха да атакуван муджахидинска база, само че техният хеликоптер беше свален и се възпламени. Всички на борда бяха убити ", съобщи основният им представител Забихула Муджахид.
Досега има 19 жертви, свързани с бойни дейности на Съединени американски щати през тази година, съгласно представител на американските сили. Около 13 000 американски бойци остават в Афганистан, 18 години откакто Вашингтон нахлува след офанзивите на 11 септември 2001 година
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма самообладание да ги изтегли, само че военачалник Марк Мили съобщи пред американските медии този месец, че американските сили евентуално ще останат " още няколко години ".
Повече от 2 500 цивилни жители на Афганистан са убити в боевете до момента тази година, споделят от Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР