Двадесет и първото заседание на Комитета за наблюдение на оперативна

...
Двадесет и първото заседание на Комитета за наблюдение на оперативна
Коментари Харесай

Двадесет и първо заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020г. в Стара Загора

Двадесет и първото съвещание на Комитета за наблюдаване на оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020г. откриха в Стара Загора. Начало на съвещанието бе обещано от Десислава Георгиева, зам.-министър на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие” и Европейска комисия.

„ Първо желая да благодаря на домакините – Община Стара Загора, както и  на техния представител през днешния ден Красимира Чахова. Благодарение на тяхното подпомагане и прелестната стратегия, показваща града в цялостния му искра, успяхме да усетим духа на Стара Загора. Намираме се в една основна година от програмния интервал и нашите старания са ориентирани към завършването на миналата, само че и към новите благоприятни условия. На целия екип на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” и Европейска комисия също желая да благодаря за това, че са  мобилизирани и с  висока подготвеност да се оправим с провокациите пред нас ", обърна се към присъстващите зам.-министърът.
-->
Приветствие насочи и зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова. “Добре пристигнали в Стара Загора! От името на Общината и кмета Живко Тодоров желая да поздравя членовете на Комитета за наблюдаване на Оперативна програма “Регионално развитие” и гостите от „ Регионално развиване “ на Европейската комисия за избора на нашия град за осъществяване на тази по този начин значима среща и реализацията на Годишното осведомително събитие. Считам, че градът ни е добър образец за сполучливо осъществяване на плановете, финансирани по Оперативна програма “Регионално развитие” в интервала 2014 – 2020г. Основен акцент в работата на Общината бе обновяването на просветителната инфраструктура, построяването на резистентен градски превоз, възобновяване и надграждането на градската среда и зелена инфраструктура. Стара Загора е зелен град и ние желаеме да го запазим подобен. Искам да благодаря за поддръжката и положителното съдействие на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” и Европейската комисия, тъй като без вашата помощ Стара Загора нямаше да бъде толкоз добър град за живеене, какъвто е през днешния ден. Успех на форума! “, сподели зам.-кметът Красимира Чахова.

В формалното разкриване, с приветствени слова се включи и Анес Монфре, шеф на отдела за България, Унгария и Словения, който дава отговор за осъществяването на Споразумението за партньорство, както и стратегиите, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд и Фонда за обективен преход на трите страни. Тя благодари на Община Стара Загора за топлото посрещане и показа усещания от обектите, посетени в предходните дни. „ Бях доста разчувствана и впечатлена от  срещата с вашите възпитаници в прелестните нови учебни заведения. Радвам се, че имахме опция да си поговорим дружно на разнообразни тематики. Местата, които посетих, са вдъхновяващи и остават диря в съзнанието. Бъдещето на Стара Загора е обещаващо “, показа с присъстващите тя. През миналия ден, дружно с част от участниците в днешната среща, Анес Монфре посети старозагорското СУ " Иван Вазов ".

Заседанието на КП на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014 – 2020г. продължава до обяд, като в него ще бъде показана информация и за подготовката на новият програмен интервал 2021 – 2027 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР