Двадесет и осем чуждестранни посолства, акредитирани в Гърция, направиха съвместно

...
Двадесет и осем чуждестранни посолства, акредитирани в Гърция, направиха съвместно
Коментари Харесай

28 посолства поздравиха Гърция за узаконяването на еднополовите бракове

Двадесет и осем задгранични посолства, упълномощени в Гърция, направиха взаимно изказване, в което приветстват приемането на закон, предоставящ равни права на еднополовите двойки за подписване на брак, оповестява Българска телеграфна агенция по информация на в. „ Катимерини ".

" Бихме желали да приветстваме приемането на законодателството за тъждество на браковете и признаването на еднополовите фамилии. Разширяването на главното право на брак за еднополовите двойки е значим стадий по пътя към тъждество и достолепие във всички наши страни. Празнуваме този исторически миг дружно с народа, Народното събрание и държавното управление на Гърция ", се споделя в изказването.

Изявлението беше подкрепено от посолствата на Нидерландия, Белгия, Канада, Испания, Южна Африка, Норвегия, Швеция, Аржентина, Исландия, Португалия, Дания, Франция, Нова Зеландия, Уругвай, Обединеното кралство, Ирландия, Люксембург, Съединени американски щати, Колумбия, Австралия, Финландия, Германия, Малта, Австрия, Чили, Мексико, Швейцария и Естония.

Парламентът на Гърция одобри законопроекта с поименно гласоподаване в четвъртък вечерта. Законодателството беше подкрепено от 254 депутати, като 176 гласоподаваха " за ", а 76 - " срещу " в 300-членния законодателен орган.

Законът дава право на еднополовите двойки да подписват брак и да осиновяват деца и идва след десетилетия на акции от страна на ЛГБТ общността за тъждество на браковете в обществено консервативната балканска страна. Гърция е първата православна страна, приела сходно решение, показва ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР