Двадесет и две годишният Денис Руци е единственият българин сред

...
Двадесет и две годишният Денис Руци е единственият българин сред
Коментари Харесай

Българин е загинал в зверската влакова катастрофа в Гърция

Двадесет и две годишният Денис Руци е единственият българин измежду починалите в тежката влакова злополука в Гърция на 28 февруари, заяви неговата майка Мирела Руци пред Mediapool.

Челният конфликт сред два влака - пътнически и товарен, лиши живота на 57 души и провокира всеобщи митинги в южната ни съседка.

Денис Руци е имал място в петия вагон, който не беше потърпевш при случая. По тази причина родителите му - Мирела и Панайотис Руци до последно са се надявали той да е измежду живите.

След като не го откриват, двамата приканват, който е видял сина им и знае нещо за него, да им каже какво се е случило.

Около половин час преди случая Денис е звъннал на татко си по телефона и му споделил да не го чака на гарата в Солун, тъй като влакът закъснява.

Той е седял в петия вагон до момиче, което е останало живо. Именно то разпознало Денис по фотосите публикувани от родителите му. Момичето разказало, че минути преди злополуката Денис ѝ споделил, че ще отиде за кафе до вагон ресторанта и я попитал дали желае да ѝ вземе нещо. Повече не се върнал. Останките му са разпознати след ДНК проба от родителите му.

В четвъртък - на 9 март, младежът е заровен в Атина. Денис Руци има българско и гръцко поданство.

На 3 март в репортаж " Нова телевизия " сподели майката и бащата на починалия Денис Руци, които тогава призоваваха за помощ. Телевизията най-вероятно не е знаела, че майка му е българка и той има българско поданство.

" Мислех, че има вяра, само че за жалост и тя угасна. Изпълнена съм с страсти, яд, гняв, горест и невероятна болежка. Какво може да каже една майка, която е изгубила сина си ", сподели пред Mediapool опечалената Мирела Руци, която отива да живее в Гърция от родния Кюстендил преди повече от 20 години.

Денис има по-малък брат. Той отишъл дружно с майка си в жилището на Денис и със сълзи на очи ѝ споделил: " Знаеш ли какъв брой безценен беше моя брат за всички? Колко известия получих от съученици, другари, шефове и сътрудници? Знаеш ли какъв брой сили ми е дал и горделив ме прави? ", споделя майка му.

" Това беше нашият Денис. Достойнството и моралът му няма да бъдат забравени. Сбогом на моя дребен ангел. Той беше прекомерно добър за този свят. Нямам думи ", добавя съкрушената му майка.

Официално българското външно министерство не е съобщавало за умрял българин в злополуката, най-вероятно тъй като младежът е с двойно поданство. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР