Два турски товарни самолета, блокирани с месеци в Украйна поради

...
Два турски товарни самолета, блокирани с месеци в Украйна поради
Коментари Харесай

След месеци блокада: Турски товарни самолети излетяха от Укр...

Два турски товарни самолета, блокирани с месеци в Украйна заради затварянето на въздушното пространство поради съветската инвазия, се върнаха на родна земя.

 АА

„ Два турски самолета A400M, които кацнаха в Украйна, с цел да доставят филантропична помощ и да изтеглят нашите жители, бяха блокирани на летище Бориспол заради затваряне на въздушното пространство. Сега те отпътуваха за базата си Кайсери (Централна Турция) “, заяви Министерството на защитата в Туитър.

Семействата на блокирания личен състав приветстваха околните си във въздушната база, до момента в който президентът Реджеп Тайип Ердоган благодари на Украйна и Русия за обезпечаването на безвредното връщане на самолетите и личния състав. Министърът на защитата Хулуси Акар се причисли към посрещането на завърналите се в Кайсери. 

Акар сподели пред кореспонденти, че са били в контакт с украинската и съветската страна, откогато самолетите са били блокирани, само че е имало „ опасности и рискове “, заради което връщането им беше възпрепятствано до в този момент. „ След тясна съгласуваност и смяна на събитията, самолетите излетяха неотложно “, добави той.

Ердоган неведнъж се е свързвал с украински и съветски водачи за безвредното връщане на самолетите, сподели министърът. Той също по този начин благодари на водачите и личния състав за напъните им да поддържат самолетите месеци наред и изрази признателност, че най-сетне са се върнали вкъщи „ живи и здрави “.

 АА

Airbus A400M е четиримоторен военно-транспортен аероплан, създаден от европейския авиационен консорциум Airbus Military. Той е поръчан от над 10 страни, с цел да размени техни по-стари модели военни транспортни самолети. Капацитетът му е 37 000 kg. A400M се употребява за транспорт на товари, превоз на войски, здравна евакуация, въздушно презареждане с гориво и електронно наблюдаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР