Два подробни устройствени плана /ПУП/ ще разглежда на днешната сесия

...
Два подробни устройствени плана /ПУП/ ще разглежда на днешната сесия
Коментари Харесай

Решават как ще се строи в кварталите Кючук Париж и Смирне...

Два подробни устройствени проекта /ПУП/ ще преглежда на днешната сесия Общинският съвет. И двата са утвърдени от Експертния съвет за устройство на територията /ЕСУТ/ към община Пловдив. Те касаят новата улична регулация на ул. „ Кукуш” в Кючук Париж и режима на застрояването в „ Христо Смирненски –IV”.

В дневния ред на сесията са включени 16 точки, което ще рече, че старейшините ще заседават до обяд, отново против експлицитното условие да показват документ или тест.

Една от най-горещите тематики, както „ Марица” към този момент заяви, е за ликвидацията на общинската компания „ Инсинератор Пловдив” ЕООД, като преди се предлага от капитала на сдружението да се изкара целия апорт, който общината внесе при учредяването му. Това са оборудването,сградите и терен с повърхност 7104 кв. м.. Акциите на неработещата компания са оценени на стойност 6 760 500 лв., макар че инсталацията, която не е работила нито един ден,сградата и земята костват съвсем три пъти повече. Местната власт има желание да отдаде активността на концесия.

Промени са препоръчани за маршрутите № 9 и 99, само че единствено отчасти, в „ Тракия”. По гледище на 170 жители автобусите № 9 ще се движат в двете направления по ул. „ Съединение”, а не по „ Гочо Грозев”. А по едно и също време, с цел да няма ощетени, ще бъде продължен маршрутът на рейс № 99. Тези автобуси ще вървят до Втора автоколона на ул. „ Цар Симеон”, а не както е сега, до жп гара „ Тракия”.

Пет улици в Южната промишлена зона на „ Тракия” ще получат имена. Яна Кашилска – Петрова ще бъде определена за шеф на ДКЦ – V в Тракия. Тя беше единственият претендент и получи висока оценка на изпита.

Съветникът Слави Георгиев ще упорства Общинският съвет да разпореди на основния проектант Димитър Ахрянов да показа обстоен отчет за измененията на Общия организационен проект, подхванати от 2007 година до момента, както и за новия Общ устройствен план.

На Държавна опера ще трансферират 245 кв. метра пространства, които са благосъстоятелност на община Пловдив. Причината е, че Концертната зала ще бъде ремонтирана и с цел да може Министерството на културата да разгласи поръчка за избор на реализатор, цялата постройка на пл. „ Централен” до някогашния партиен дом би трябвало да е на Операта.

Съветниците ще преглеждат и доклада на фондация „ Пловдив 2019”. При бюджет 3 186 000 лв. през предходната година са регистрирани разноски за събития по стратегия на ЕСК за 1,4 мн. лв. и 353 563 лв. за административна активност. Във фондацията работят 13 чиновници. Остатък от общата сума е 844 570 лв..

Свързани вести 170 тракийци трансформират маршрута на рейс № 9 в Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР