Два пика на заразата от коронавирус тази есен прогнозира топ

...
Два пика на заразата от коронавирус тази есен прогнозира топ
Коментари Харесай

Витанов прогнозира два пика на заразата. Защо?

Два пика на болестта от ковид тази есен предвижда топ математикът проф. Николай Витанов.

" В момента сме в пик на ковид, тази вълна ще има два пика ", разяснява професорът пред Българска национална телевизия. Той сподели, че има много учредения да твърди, че ще има още един пик тази  есен. Според него доста хора са заболели, само че не са регистрирани, изключително от по-младите. Една част от тях се изолират, съблюдават ограниченията, само че останалите разнасят болестта. Хората, връщащи се от море и стартът на образователната година са другите фактори, които ще спомогнат за ново нарастване на случаите.

Властите да не бързат с разхлабване, прикани специалистът. Той счита, че по време на предходните три талази ограниченията са работили, тъй като са били наложени на време, само че в този момент освен, че са закъснели, само че и не се съблюдават.

Проф. Витанов напомни, че Делта-вариантът на вируса не сортира по възраст, има инфектирани бебета, даже умря кърмаче. Видно е, че болестта и смъртността измежду младите са много високи.

Може да излъжете знака регистрирани заболели, само че не можете да излъжете знака смъртни случаи. Кривата на смъртността върви с известно забавяне, до края на септември смъртността ще е висока, след това ще тръгне леко надолу, до момента в който пристигна вторичния пик, счита математикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР