Два пъти съм пътувал до България в кариерата си. Първият

...
Два пъти съм пътувал до България в кариерата си. Първият
Коментари Харесай

Бившият шеф на ЦРУ Джон Бренън: България все още е по пътя към демокрацията

Два пъти съм пътувал до България в кариерата си. Първият път през 1995 година, след това за към седмица през 2012 година след атентата в Сарафово, когато 5 израелци и 1 българин бяха убити.. 

Имах доста интензивни диалози с сътрудниците си. За страдание политиката и политическата корупция в България понижава ефикасноста на някои от службите и те някои тях бяха употребявани като политически пионки.

Това описа в предаването „ 120 минути “ по bTV Джон Бренън, някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ от времето на президента Барак Обама. Това е индивидът с съществена роля за ликвидирането на Осама Бен Ладен.

България към момента е по-пътя към демокрацията. Има лица в България, които клонят към единодушие със Запада, и такива, които към момента са под въздействието на Русия, сподели още той.

Бяхме в стаичката на командния център в Белия дом и наблюдавахме какво се случва в къщата в Пакистан, където се намираше Осама Бен Ладен. Бяхме обезпокоени освен за триумфа на задачата, само че и за сигурността на спецчастите, описа Бренън за момента на залавянето на водача на " Ал Кайда ". Той си спомня. че първоначално е имало подозрения дали става въпрос в действителност за Бен Ладен, до момента в който тялото не бъде отнесено в Афганистан. След разбор на останките в действителност е било доказано убийството на терориста.

Знаех за Тръмп от години, знаех, че няма никакъв опит в интернационалните връзки и е предприемач. При първата ни 90-минутна среща ми стана ясно. че той ще извършва отговорностите си на президент по доста друг метод. Той беше стимулиран от ползите си за персонална и финансова известност, а не от ползите на Съединени американски щати и международния мир..Това съобщи Бренън за първата си среща с Доналд Тръмп.

Според Бренън е било огромна. даже ужасна неточност Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Защото е пренебрегнал постулата, че този статут ще се дефинира с договаряния.  Той счита също, че войната в Ирак през 2003 година е била незаслужена и голословна, като са били употребявани погрешни сведения за съществуване за химическо оръжие.

Едуард Сноудън съобщи верността си към Съединени американски щати. Той можеше да употребява доста други благоприятни условия да изрази подозренията си. Но Сноудън подкопа националната сигурност и нанесе съществени вреди, счита някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Има доста мистерии към Централно разузнавателно управление на САЩ, по тази причина доста се зарадвах, че книгата ми когато разбрах, че книгата ми " Непоколебимо " ще се превежда на български, сподели той. Така читателят ще разбере каква фактически е работата на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР