Два отбора от Министерството на външните работи, както и от

...
Два отбора от Министерството на външните работи, както и от
Коментари Харесай

МВнР отбеляза своята 140-годишнина на Софийския Екиден маратон

Два тима от Министерството на външните работи, както и от посолствата на Япония, Германия, Китай и РЮА, се включиха в Софийския Екиден маратон, който тази година бе отдаден на 140-годишнината на Министерство на външните работи. Събитието, което по традиция се провежда под патронажа на посолството на Япония у нас, събра съвсем 100 тима на своето пето издание, оповестиха от Министерство на външните работи.


В надпреварата взе присъединяване и заместник-министърът на външните работи Петко Дойков, който пробяга един от постовете в щафетата.

„ Софийския Екиден маратон се трансформира в един от знаците на другарските връзки сред България и Япония – съобщи той. - Повече от 100 години след организирането на първия Екиден маратон в Япония, ние тук, в София, с готовност и дух продължаваме тази традиция. А тази година имаме и съответна причина за това – с нея означаваме 140 години от основаването на българската дипломатическа работа, а наред с това и 110 години от първите публични контакти сред България и Япония. “

Двата тима на Министерство на външните работи се състезаваха в щафетата „ Държавни структури “. В състава на заместник-министър Дойков бяха още Алексей Андреев, Деян Катрачев, Радо Ангелов, Дора Ангелова и Марио Дойков, а в другия отбор - Адлен Юсеинова, Мартин Колев, Гергана Цекова Георги Хъшев, Георги Минков и Божидар Александров.

Петко Дойков награди и първите три състава в дисциплината „ Мъжка щафета “, където спечелили станаха състезателите от „ Маратон Пловдив “. Отборът се оказа лидер и в общото класиране, като състезателите му взеха общата отдалеченост от 42.195км за 2:11:36 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР