Два основни водопровода в Хасково ще бъдат ремонтирани, след като

...
Два основни водопровода в Хасково ще бъдат ремонтирани, след като
Коментари Харесай

Хасково получи 800 000 лв. за ремонт на водопроводи от МРРБ 

Два съществени водопровода в Хасково ще бъдат ремонтирани, откакто общината получи близо 800 000 лв. от Министерството на районното развиване.

С парите ще се извърши реорганизация на вътрешна водопроводна мрежа по ул. “Македония “, в сектора от бул. “Освобождение “ до бул. “Васил Левски “. За този план кметът Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха съглашение за целево финансиране в размер на 529 000 лв.. Водопроводът на ул. “Македония “ е мощно амортизиран, непрекъснато аварира, а това води до нарушение на водоподаването и съществени загуби на вода. Затова по гледище на община Хасково и благодарение на страната пред тази година се подхваща цялостна промяна на водопровода с дължина 1250 м.

През тази година ще се работи и по изместване на хранителен тръбопровод от водонапорна кула „ Юг “ в частта от „ Стария басейн “ до ул. “Панорама “. Споразумението за целево финансиране на този план е на стойност 248 000 лв.. Средствата са отпуснати от бюджета на Министерство на регионалното развитие за финансови разноски 2021г.

Предстои общината да разгласи публични поръчки за обектите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР