Два нови маневрени локомотива от Русе заминаха за софийското метро.

...
Два нови маневрени локомотива от Русе заминаха за софийското метро.
Коментари Харесай

Два нови маневрени локомотива родно производство за столичното метро

Два нови маневрени локомотива от Русе отпътуваха за софийското метро. Те са били поръчани особено за потребностите на новоизграждащия се трети лъч на столичния метрополитен и са направени в локомотивния цех „ Експрес Сервиз “, оповестява. По този метод броят на русенските машини, обслужващи метрото, става общо 4.

Локомотивите развиват скорост до 60км/ч и са въз основата на най-успешната серия MDD-3 дизел-хидравлически локомотиви на завода MDD-3,обясни мениджърът на “Експрес Серзиз “ Цветелин Колев.

Машините са изцяло интегрирани с новите мотриси „ Сименс “, които ще бъдат доставени за новоизграждащото се хранилище „ Земляне “, във връзка с електронна съгласуваност и автосцепка. Локомотивите са напълно независима разработка на завода производител, чиито машини се употребяват и в метрата на Пекин, Лондон, Кайро и Австралия.

Последните демонстрации и ходови тествания бяха направени преди дни в завода, преди локомотивите да отпътуват за София. Машинистът Сезгин Юсуф споделя, че видимостта е отлична, а ръководството на локомотивите е много елементарно и точно. Той ги съпоставя с ръководството на лек автомобил, единствено че в тази ситуация се употребяват два джойстика.

Новите локомотиви ще оказват помощ и в спешни обстановки, при прекъсване на електрозахранването в метрото. Тъй като не са на ток, ще могат да влизат в тунелите и да издърпват мотрисите и вагоните с пасажерите в тях до най-близката метростанция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР