Два нови графита ще бъдат открити на 16 август в

...
Два нови графита ще бъдат открити на 16 август в
Коментари Харесай

Два нови графита се откриват в столичната зоологическа градина

Два нови графита ще бъдат открити на 16 август в Зоологическа градина – София, оповестяват от зоопарка и от организацията " Зелени Балкани ". Те са изрисувани на стени в две външни заграждения на евроазиатските кафяви мечки Тони и Марияна. Мащабните графити са дело на актьора Андрий Палвал.

От екипа на зоологическата градина означават, че графитите показват два типа хищни птици, предмет на запазване в екологичната мрежа Натура 2000: белоглав лешояд – необичаен тип и космат лешояд – знак на българската природозащита, липсващ у нас тип. Те прецизират, че съдружие " Зелени Балкани " работят по дълготрайна стратегия за възобновяване на лешоядите в България, чиято последна цел е да се възвърне брадатият лешояд.

„ Ще имате опция и да разгледате две от изложения, отдадени на типовете животни, за чието запазване " Зелени Балкани " работи от години. Също по този начин ще може да чуете от първа ръка за дейностите на Зелени Балкани, свързани с запазване на скъпи типове птици в България, както и да разберете каква е ролята на Софийския зоопарк за запазване на лешоядите в България и на други световно-застрашени типове “, се споделя в известието на зоологическата градина в София и " Зелени Балкани ". 

Клетката е изрисувана като част от дейностите по план „ Натура 2000 в България “ Нови хоризонти " LIFE 17/GIE/BG/371 и като част от взаимните начинания на Зелени Балкани и Зоопарк София за запазване на биоразнообразието в България.

 
Вижте първия стенна живопис в София, основан по новите правила!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР