Два нови дигитализирани кабинета по природни науки бяха открити днес

...
Два нови дигитализирани кабинета по природни науки бяха открити днес
Коментари Харесай

Два нови дигитализирани кабинета бяха открити днес в столичното 134 СУ

Два нови цифровизирани кабинета по естествени науки бяха открити през днешния ден в столичното 134-то учебно заведение.Те са по биология и физика и са част от Центъра по естествени науки в учебното заведение. В тях ще се употребява специфичен учебен програмен продукт. Кабинетите са построени със средства на учебното заведение и еврейската фондация ОРТ.

Новите кабинетите по физика и биология са снабдени с най-модерните цифрови технологии. Чрез специфичен софтуерен артикул учениците могат да следят дисекция на облиците и разчленяването им на съставните им елементи. Днес беше показан урок за човешкото сърце - на цифровата дъска посредством микрокамера можеше да се види работа на клапите, сърдечния темп, придвижването на кръвта.

Учениците одобряват информацията на три равнища - образно, слухово и посредством досег.

Александър Николов, дистрибутор на софтуерния артикул: Това е от извънредно значение, с цел да се сътвори точно това чувство за образователно прекарване и преживяване, а не просто някакъв общоприет, комерсиален образователен развой.
В тази кабинети може да влезе всеки учител, който желае да преподава цифрово.
Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката: Дигитализацията продължава, това е метод, прийом да реализираме по- положителни резултати, да бъде по-полезно за учениците.
Интериорното решение също е забавно - подиумите в кабинетите наподобяват транспортен съд или Ноевия ковчег, а учителят е повдигнат на фундамент.

Весела Палдъмова, шеф на 134 СУ: Това е приближаване до университетския жанр, преподавателят стои на една степен по- високо от своите ученици и би трябвало да покаже задоволително висок професионализъм и да ги заинтригува.
В кабинетите ще влизат възпитаници от V до XII клас, а планът е на стойност над 100 хиляди лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР