Два месеца след второто пренареждане на жълтите павета в София,

...
Два месеца след второто пренареждане на жълтите павета в София,
Коментари Харесай

Ремонт на ремонта на ремонта ...Пак редят паветата

Два месеца след второто пренареждане на жълтите павета в София, може да се наложи следващ ремонт. За това алармират от Столичната община. Причината е проваляне и разбъркване на настилката тук-там и отваряне на фуги.

Сагата с пренареждането на жълтите павета стартира преди към година. След първия ремонт, още на първата седмица, настилката се размести. От общината оповестиха, че следва ново пренареждане. Вторият опит стартира през лятото и завърши през септември.

Беше употребена нова технология - паветата се сортират авансово, а през 10 метра се поставят железни профили. Дефектите обаче към този момент са забележими.

Бившите ръководещи от ГЕРБ обясниха, че за ремонта в засегнатия сектор не е платено на компанията реализатор, а новият кмет може да наложи неустойки в размер на 5 млн. лева Припомниха и че от Националния институт за недвижимо културно завещание не са одобрили концепцията за полагане на смола във фугите и по този начин се е стигнало до технологията с железни профили.

„ Консултирал съм се с специалистите и те са на мнение, че поради дъждовете и поради трафика, към металните шини се е получило проваляне поради слягането на пясъка. Затова е добре да се намерения за нов вид със смола и всяко едно паве да си има свое гнездо ”, разяснява общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Фирмата реализатор ще бъде санкционирана, обявиха от ПП- Демократична България (Спаси София). Нова технология на редене обаче няма да има. „ От 1906 година до ремонта на ГЕРБ паветата не се бяха приплъзнали. Предстои да уточним тъкмо какво би трябвало да бъде направено, най-вероятно ще е належащо да бъдат отстранени металните профили, които сега основават проблем за настилката ”, посочи общинският консултант от ПП-ДБ (Спаси София) Стефан Спасов.

От опозицията в лицето на Българска социалистическа партия желаеха отговорността да се поеме от  основния проектант на София Здравко Здравков. „ Няколко пъти създаваха тестови площадки, опитаха, пробваха доста технологии и избраха тази. Очевидно не е подобаваща, откакто две години продължаваме да си приказваме за жълтите павета ”, уточни общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Пешев.

От компанията реализатор „ Трейс ” обявиха, че са единствено реализатори на плана и са следвали заданията на общината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР