Два международни консорциума - от САЩ и Великобритания, планират да

...
Два международни консорциума - от САЩ и Великобритания, планират да
Коментари Харесай

$1 млрд. от САЩ и Англия да заобиколим Путин

Два интернационалните консорциума - от Съединени американски щати и Англия, възнамеряват да вложат 1 милиард $ в енергийни планове в България.

“Това е огромна стъпка за България, тъй като предстоящите вложения са към 1 милиард американски $. Тези средства ще бъдат вложени в зелена сила и в разнообразни енергийни планове “, съобщи министър председателят Кирил Петков, който участва на гала по подписването на Меморандум за съгласие сред Министерството на енергетиката и американските и британските вложители.

Министър-председателят посочи, че сътрудниците са избрали страната ни, тъй като виждат, че България върви в нова посока. „ България с нулева приемливост към корупцията, България, в която разпоредбите се зачитат “, добави Петков.

Меморандумът регламентира съдействие сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика.

Този вид вложения е един от методите да понижим зависимостта си от газ от ръководената от Владимир Путин Русия.

По-рано през днешния ден Кирил Петков разгласи, че Еврокомисията ще разиска предлагането на България закупуването на природния газ да бъде направено дружно с всички страни членки и по този метод да се смъкна цената.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР