Два локомотива и три цистерни с пропан-бутан са излезли от

...
Два локомотива и три цистерни с пропан-бутан са излезли от
Коментари Харесай

Пловдив се размина на косъм от сценария с Хитрино

Два локомотива и три цистерни с пропан-бутан са излезли от релсите в региона на Централна гара- Пловдив към 04:40 часа тази заран. Влакът е на частния транспортьор " Булмаркет ", а случаят е много подобен с злополуката, станала със същия транспортьор и същия тип товар на гара Хитрино преди време, споделя кореспондентът на .
На място през днешния ден беше шефът на компания " Булмаркет рейл карго " Петър Нанев, който изясни своята версия за случая.

Той сподели, че при ограничаване 40 км/ч в региона на гарата влакът, пренасящ товар от Сърбия за гара Разпределителна-Пловдив, е минал през стрелката, насочваща го по релсите в миг, когато езикът и се чупи. Според него машинистите са чули тон, усетили са разклащането и незабавно са подхванали прекъсване, което при тежестта на влака е лишило 30-40 м разстояние. Инцидентът в Хитрино също се дължеше на неизправна стрелка.
Става ясно, че цистерните не са паднали, не е имало заплаха от гърмеж , сподели Нанев. Той уточни, че те ще бъдат вдигнати в границите на днешния ден, само че локомотивите са по-сериозно наклонени и най-вероятно ще бъдат изправени на следващия ден. При възстановителните работи също няма заплаха от гърмеж . Влакът е превозвал 25 цистерни с пропан-бутан с общо тегло 2100 тона.

Районът е отцепен, само че други влакове не престават да се движат по останалите коловози. Ако случаят се беше развил по сюжета Хитрино, вредите щяха да бъдат големи, защото той става в гъстонаселен регион, в непосредствена непосредственост до жилищни здания на бул. " Христо Ботев ", в това число и напълно околните блокове на железничарите, означават на място очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР