Два гола на младока Ез Абде през второто полувреме донесоха

...
Два гола на младока Ез Абде през второто полувреме донесоха
Коментари Харесай

Преотстъпен от Барселона измъкна Осасуна срещу последния

Два гола на младока Ез Абде през второто полувреме донесоха успеха на Осасуна над Елче с 2:1 като хазаин в среща от 28-ия кръг на Ла Лига. Мароканският национал, който е преотстъпен от Барселона, първо изравни в 72-рата, а пет минути преди края заби второто решаващо попадение с акуратен удар. Хосе Моренте беше извел гостите напред секунди преди края на първата част.

Тази победа резервира възможностите на Осасуна да влезе в топ 6 и да се класира за евротурнирите. Паралелно с това тимът към този момент е финалист за Купата на краля, където през май ще спори с Реал Мадрид. Загуба във финала за купата не подсигурява място на Осасуна в евротурнирите в случай, че Реал ще играе в Шампионската лига. В този случай квотата се взима от седмия в класирането в шампионата, където обаче към този момент е тъкмо съставът от Памплона.

Елче пък е финален - на 14 точки от спасението, поради което съвсем несъмнено скоро ще изпадне.

И въпреки всичко гостуващият отбор съумя да поведе с 1:0 на “Ел Садар ”, откакто преди този момент играчите на Осасуна не съумяха да се възползват от няколкото си положения. В 18-ата пък реферът Пабло Гонсалес дълготрайно време разглеждаше противоречива обстановка за възможна дузпа в интерес на домакините, само че реши да не отсъжда такава.

Малко след почивката втори гол за Елче не беше приет поради игра с ръка на Лукас Бойе.

Натискът на Осасуна даде резултат чак в 72-рата, когато Абде изравни с удар от близко, като нападателят имаше късмет, че топката се отби в тялото на футболист на противника.

В 85-ата възпитаникът на “Ла Масия ” заби втория гол, с което донесе успеха на Осасуна.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР