Два договора на стойност над 600 000 лева за финансиране

...
Два договора на стойност над 600 000 лева за финансиране
Коментари Харесай

България и Китай подписаха договори за научни изследвания за над 600 000 лева

Два контракта на стойност над 600 000 лв. за финансиране на проучвателен планове по Програма за научно и софтуерно съдействие сред България и Китай бяха подписани през днешния ден в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски ", оповестиха от Фонд "Научни проучвания ". Официални посетители на събитието бяха Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката; Дун Сяодзюн, дипломат на КНР в България и инж. Иван Тотев, кмет на гр. Пловдив. В рамките на план "Разработване на многосервизна облачно-базирана IoT оперативна платформа с общо предопределение " ще бъдат основани интелигентни системи за надзор на качеството на въздуха и за навсякъде опазване на здравето. Вторият проучвателен план, получил финансиране, е обвързван с устойчивото ръководство на "неприятели и заболявания в ябълкови градини ".

Научни екипи от България и Китай ще разработят взаимно IoT платформа с общо предназначениe. Основната научно-изследователска активност по първия план ще бъде ориентирана към създаване на платформа от ново потомство в региона на "интернет на нещата ", дружно с нови модели и техники за дейно даване на услуги основно в IoT подобластите "интелигентно запазване на околната среда " и "интелигентно опазване на здравето ". Платформата ще дава мощно контекстуализирани и персонализирани услуги, налични посредством всевъзможен вид мобилни устройства през хетерогенни по тип безжични мрежи, отчитайки настоящия мрежов подтекст, подтекста на услугата и желанията на потребителите. Чрез потребление на разпределени техники за обработка на огромни масиви от данни в облачна среда, платформата ще конвертира необработените сензорни данни, получени от физичния свят и от дейностите на потребителите с услугите, в действителна аналитична информация. Тя ще се употребява за самодейно препоръчване на най-хубавите инстанции на услуги – да вземем за пример образуване на най-хубав маршрут за напредване за отбягване на нечисти сега региони, представляващи риск за здравето.

На базата на платформата ще бъдат проектирани, тествани и демонстрирани две пилотни IoT системи. Едната съставлява умна система за надзор на качеството на въздуха, която ще дава данни "на живо ", допълнени от прогнозираща промените информация, като вход към другата пилотна система, дружно със надлежно мобилно приложение за обмисляне на направления за пациенти с разнообразни здравословни проблеми с най-малък риск за тяхното здраве. А втората е умна система за навсякъде опазване на здравето задачата, на която е да даде здравни услуги на разнообразни категории пациенти.

Избраната тематика по план "Устойчивото ръководство на неприятели и заболявания в ябълкови градини в България и Китай въз основата на прецизни екологични способи за надзор " е подбудена от значимостта на ябълката като просвета в България и в Китай, който е най-големият производител на ябълки в света. Очакваните резултати ще дадат опция за създаване на усъвършенствана технология за ръководство на заболявания и неприятели при интегрирано и биологично произвеждане на ябълки, въз основата на прецизни екологични способи, приспособена за изискванията на двете страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР