Два дни, изцяло посветени на най-добрия приятел на човека, предстоят

...
Два дни, изцяло посветени на най-добрия приятел на човека, предстоят
Коментари Харесай

Голям кучешки празник готвят в Колодрума

Два дни, напълно отдадени на най-хубавия другар на индивида, предстоят в Пловдив на 28 и 29 май. Зала „ Колодрума “ ще подслони стотици кучета за киноложко събитие под надпис „ Всичко за кучето “, заяви ръководителят на Пловдивско киноложко сдружение Костадин Шанков за TrafficNews.

Организаторите от ПКД са подготвили двудневен празник, включващ:

- национална и профилирани изложения за расови кучета;

- ревю с най-ярките модерни компании, предлагащи артикули за домашни любимци;

- груминг шоу и демонстрации;

- лекции, отдадени на развъждането и домашната грижа за кучетата.

Съдиите, поканени да съдят на събитието са хора с известност на уважавани експерти. Испанецът Рафаел Мало Алкрудо и румънецът Аугустин Йонеску ще изберат най-красивите представители на породите измежду българските кучета.

В събота, 28.05, надпреварата ще бъде сред кучета от всички раси. А в неделя 29.05 ще се проведат общо пет профилирани изложения:

- за кучетата от V-та и IX-та породни групи (съответно: северни кучета и кучета компаньони);

- профилирана галерия за лабрадор ретривър;

- профилирана галерия за австралийска овчарка;

- XIX-та специализиранa галерия на Бъргарски голдън ретривър клуб.

В края на всички надпревари измежду спечелилите по породи ще бъде определено едно най-красиво куче на изложбите – Supreme Best In Show.

Успоредно с изложбите, в залата ще се състои фирмено ревю, в което ще вземат участие голям брой компании, предлагащи храни, добавки, козметика, облекла и аксесоари за домашни любимци. Ще се състоят две груминг демонстрации на зоофризьори от Пловдив и София. Мащабното събитие включва и конференция с лектори от Тракийския университет.

Председателят на Пловдивското киноложко сдружение Костадин Шанков кани всички другари на кучетата на киноложкия празник, проведен особено за тях. Повече за събитието можете да намерите на Фейсбук страницата* на сдружението.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР