Два ангела пътували по земята и често отсядали у хората,

...
Два ангела пътували по земята и често отсядали у хората,
Коментари Харесай

Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат

Два ангела пътували по земята и постоянно отсядали у хората, с цел да видят по какъв начин живеят. Един ден останали да пренощуват в едно богато семейство. Семейството било негостоприемно и неприветливо и настанило ангелите в студеното мазе на къщата си и даже не им предложило троха самун.

На сутринта, преди да си тръгнат, по-големият ангел видял огромна цепнатина в стената. Той усърдно я запълнил и измазал. Когато видял това, по-младият го попитал:
- Но за какво правиш това за тях? Те бяха толкоз негостоприемни с нас?
- Нещата не са такива, каквито наподобяват. – дал отговор другият ангел.

На идната вечер ангелите потърсили заслон у доста оскъдно, само че гостоприемно семейство, което разделило с тях оскъдната си храна и им предоставило личното си легло, с цел да си починат добре.

Когато се събудили на другата заран, ангелите заварили домакина и жена му потънали в тъга. Единствената им крава, която им осигурявала препитанието, била умряла.

По-младият ангел още веднъж останал в неразбиране и попитал по-старшия:
– Как позволи да се случи това? Предишното семейство имаше всичко, а ти им оказа помощ. Това семейство имаше доста малко, само че го раздели с нас, а ти разреши да почине единствената им крава. Защо?

– Нещата не са такива, каквито наподобяват. – дал отговор по същия метод по-големият ангел. И траял:

– Когато бяхме в мазето на богатите хора, аз разбрах, че в пукнатината в стената има прикрито злато. Тези хора не са положителни, те не желаят да вършат положително. Затова ремонтирах стената, с цел да не намерят златото. Когато на идната вечер спахме в къщата на това оскъдно семейство, пристигна ангелът на гибелта за дамата на стопанина. Но аз се споразумях с него и му дадох тяхната крава вместо дамата.

Нещата не постоянно са такива, каквито наподобяват. Ние в никакъв случай не знаем всичко. И даже да си набожен, би трябвало да имаш и доверие, че всичко, което се случва е в твоя изгода. Затова с времето самичък ще схванеш.

Някои хора идват в нашия живот и бързо си потеглят, някои стават наши другари и остават за минутка. Вчера е история, на следващия ден е загадка. Днес... Днес е подарък.

Източник: Gnezdoto.net

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР