Дузина страни от Европейския съюз са засегнати от съкращения на

...
Дузина страни от Европейския съюз са засегнати от съкращения на
Коментари Харесай

Тимерманс: Вече 12 страни от ЕС са засегнати от намалените газови доставки от Русия

Дузина страни от Европейския съюз са наранени от съкращения на доставките на газ от Русия, съобщи в четвъртък висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на климата Франс Тимерманс, заяви Ройтерс.

Тимерманс сподели, че 10 от 27-те страни членки на Европейски Съюз са издали " ранно предизвестие " за проблеми с доставките на газ. Това е първото от трите спешни равнища, разпознати в регламентите на Европейски Съюз за сигурността на енергийните доставки.

От страните от Европейски Съюз се изисква да разполагат с проекти за това по какъв начин ще ръководят спиране на доставките при тези три спешни равнища.

Междувременно организация Ройтерс цитира свои неназовани източници, съгласно които Германия ще влезе във " Фаза 2 " от своя тристепенен ексклузивен газов проект още от през днешния ден, само че клаузата, която включва тази фаза и която ще разреши на комуналните услуги да трансферират възходящите енергийни разноски върху своите крайни клиенти, към момента няма да бъде задействана.

" Фаза 2 ", плануван за случаите, когато държавното управление вижда висок риск от дълготраен дефицит на природен газ, теоретично дава опция на комуналните услуги да трансферират високите индустриални цени върху промишлеността и семействата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР