Дузина причини да гледате този спектакъл:Маргьорит Дюрас, по чиито текстове

...
Дузина причини да гледате този спектакъл:Маргьорит Дюрас, по чиито текстове
Коментари Харесай

Корабът Нощ в Театър Азарян

Дузина аргументи да гледате този театър:

Маргьорит Дюрас, по чиито текстове е основано представлението.

Татяна Лолова

Цветана Манева

Петя Силянова

Пламена Гетова (подредени по възраст, не по гений или значителност за спектакъла)

Стилиян Петров – режисьор, само че също подстрекател и движеща мощ зад срещата на тези пет велики дами, които, става известно, в никакъв случай преди не са се срещали на сцената.

Яна Борисова – съавтор в подбора на текстовете на Дюрас; нейният извънреден нюх към вълнуващото и прочувственото в театралния текст си проличава в целия театър.

Сценографията на Венелин Шурелов, семпла и въздействаща по едно и също време, с поредност от светещи думи, които оформят паралелни на литературната основа текст и смисъл.

Любовта – цялостна с фикция, секрети и безизходност, обезвереното възприятие сред двама души, на които не е писано да се срещнат.

Любовта – цялостна със пристрастеност, меркантилна и обречена, обезвереното възприятие сред двама души, които се срещат единствено с телата си. Сблъсъкът и симбиозата сред тези две ипостаси на любовта, изведени през два текста на Дюрас, които ненадейно добре си хармонират на сцената.

Простото наслаждение да слушате един час по какъв начин четири велики актриси четат текстове на една велика писателка.

Това е – най-малко дузина аргументи. Впрочем, не е зле да имате поради и тези детайлности: да се седи на пейките в спектакъл " Азарян " е все по този начин неловко и съвсем мъчително; на мъжа до вас представлението най-вероятно въобще няма да се хареса (на премиерата озадачените и недоволни мъже наподобява бяха болшинство); прекарването е извънредно и не е театрална режисура в класическия смисъл на думата. Но това в действителност е просто още един плюс. Женско и за обич – просто отидете с другарка.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР