Душан Керкез беше официално представен като новият старши треньор на

...
Душан Керкез беше официално представен като новият старши треньор на
Коментари Харесай

Душан Керкез: За мен беше лесно решение да дойда в Ботев Пд, обещавам ви усърдна работа

Душан Керкез беше публично показан като новият старши треньор на Ботев Пловдив и застана за първи път пред медиите единствено няколко часа, откакто

Босненският експерт показа, че знае " много неща " за клуба, в който идва и даде обещание усърдна работа, уточнявайки, че той въпреки всичко не е " вълшебник ".

" Искам да благодаря на Антон Зингаревич и Артур Платек, че ми се доверяват. Когато се срещнах с тях, беше елементарно за мен да взема решението да дойда в Ботев. Знам за клуба и за шампионата. Знам и много неща за Ботев Пловдив. Мои някогашни играчи в предходните ми тимове, които са били тук, са ми разказвали за клуба, за почитателите, за стадиона и за подготвителната база. Затова за мен бе елементарно да дойда тук. Не съм човек на обещанията. Не съм вълшебник, само че знам, че имам добър екип и ви давам обещание усърдна работа. Ще гледаме мач за мач, да реализираме резултати и да подобрим класирането на отбора ", стартира Керкез.

Наставникът, който в своята треньорска кариера е бил отпред на кипърския АЕЛ Лимасол и сръбския Чукарички, разяснява още, че има потребност да се промени психическото положение на играчите и добави, че сега те на са единни.

" Винаги би трябвало да желаеме повече от играчите. Те са положителни футболисти, само че им е необходим баланс и да бъдат по-единни, с цел да можем да продължим положителното показване от последните два мача. Трябва да променим психическото положение на играчите, които са изгубили своята убеденост. Те не са единни. Трябва ни укрепване до края на трансферния прозорец. Имал съм сходна обстановка в Кипър – с сходен клуб и почитатели. Искам да накарам последователите да се гордеят със своя тим, който да играе с експанзия и предпочитание. Не знам дали ще се случи във всеки мач, само че в случай че го вършим, последователно резултатите ще дойдат ", показа Душан Керкез.

Междувременно стана ясно, че в неговия екип влизат асистент треньорите Александър Петрович и Рафаел Ферейра, наставникът на вратарите Дилян Илиев, както и кондиционните треньори Игор Делибашич и Тодор Георгиев.



По време на формалното показване на Керкез в залата за конференции участва и спортният шеф на Ботев Пловдив Артур Платек, който съобщи, че новият ментор е бил най-правилният избор за философията на клуба.

" Заедно с новия треньор ще вдигнем Ботев на едно по-високо равнище. Получихме доста оферти за други треньори, само че избрахме най-правилния за нашата философия. За мен той е доста добър като човек и като експерт. Неговите тимове досега са се представяли сносно. Аз и Душан имаме идентична визия за тима и се надяваме да се оправим сполучливо. Ние се познаваме персонално. Важните фактори за мен, че в последните си тимове има много триумфи, само че е добър и като човек. Нашите цели са да бъдем най-малко на седмо място и да се класираме за евротурнирите ", разяснява Платек.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР