Дупница. Ръководство, съветници и членове на ПП ГЕРБ – Дупница

...
Дупница. Ръководство, съветници и членове на ПП ГЕРБ – Дупница
Коментари Харесай

Кюстендил: Ръководство, съветници и членове на ПП ГЕРБ – Дупница се поклониха пред живота и делото на Васил Левски

Дупница. Ръководство, съветници и членове на Политическа партия ГЕРБ – Дупница се поклониха пред живота и делото на един от най-великите български революционери – Васил Левски. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Отбелязването на 146 години от гибелта му в Дупница стартира с тържествено шествие от пл. „ Свобода “ до бюст-паметника на Апостола. В шествието се включиха кметът инж. Методи Чимев, националният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, зам.-кметът Крум Милев и ръководителят на Общински съвет – Дупница Емил Гущеров.
Програмата продължи с музикално-рецитална част, показана от Мъжки хор „ Св. Иван Рилски ", възпитаници от СУ „ Св. Паисий Хилендарски " и ОУ „ Христаки Павлович ".
„ Никога не би трябвало да забравяме заръката на Левски, че всички нации в България ще живеят в една чиста и свята република, с едни закони – и за българина, и за турчина, и за евреина. „ За всичките – еднообразно ще е “, така рече Левски. И освен на днешния ден, а и на следващия ден, след седмица, след година, застанали тук, пред Васил Иванов Кунчев, би трябвало да му обещаем едно. Обещание, че няма да спрем да реализираме заветите му и да създадем България такава, каквато той е желал да я види. Защото заветите на Левски са национално благосъстояние, което дава основата, на която можем да стъпим, с цел да бъдем равни с другите европейски нации ", сподели в словото си кметът на Дупница инж. Методи Чимев.
Паметта на Апостола бе почетена с рухване на колене и едноминутно безмълвие. Институции, читалища и жители сервираха венци и цветя на паметника на Васил Левски. Венци бяха положени от кмета Чимев, Крум Милев и Емил Гущеров, от депутата Радослава Чеканска и водача на МГЕРБ – Дупница Лора Василева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР