Дупката, която се намира на обратната страна на Луната, изпари

...
Дупката, която се намира на обратната страна на Луната, изпари
Коментари Харесай

Какво крие обратната страна на Луната?

Дупката, която се намира на противоположната страна на Луната, изпари съня на стотици учени по цялата планета. Тя бе снимана от японска сонда, а американците незабавно изпратиха свое подкрепление.

Вместо да обясни нещата, това обърка учените още повече. На фотографията се вижда единствено черна дупка, която е като вход към нещо. При това тя не се намира във хлътналост.

Мистериозната дупка е на върха на рид на Южното полукълбо, в по този начин нареченото Море на фантазиите. Хълмът като че ли е отсечен с голям бръснач. Все още не е ясно по какъв метод би могло да се получи това.

Ако дупката е тунел, формиран от лава, то не би могъл да съществува хълмът, върху който се намира тя. Тайнственият отвор е с несиметрични контури.

По неуточнени данни диаметърът на дупката е величествен - към 130 метра. Дълбочината към този момент е безспорна мистерия. Има догадка, че тя води към лунни тунели, които могат да минават и в обширни зали.

Според учените тъкмо в тези тунели има късмет да бъдат открити следи от рационални цивилизации. Хората, които биха могли да се заселят на Луната, ще могат да употребяват тунелите.

 Какво крие противоположната страна на Луната?

Те ще защитят организмите им от радиацията и температурните съмнения. Специалисти от НАСА настояват, че съществува още една дупка, която обаче се намира надалеч от Морето на фантазиите.

Вече е известно, че на Луната, както и на Марс, има канали. Това е станало ясно още през 1971 година, само че не е станало публично притежание. Ширината на каналите е километър, а дълбочината – 300 метра.

Някои от тях доближават до 54 километра дължина. Учените чистосърдечно си признават, че към момента не са наясно по какъв метод на Луната са се образували тези канали.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР