Дунав (Русе), който изпадна от Първа лига отива към разпад.

...
Дунав (Русе), който изпадна от Първа лига отива към разпад.
Коментари Харесай

Изпадналият Дунав върви към разпад

Дунав (Русе), който изпадна от Първа лига отива към разпад. Това показа Мартин Цирков, член на управителния съвет на футболния клуб от Русе.

" Говорих със притежателя на клуба Красен Кръстев. Той ми сподели, че се отхвърлят и подаряват акциите ", показа Цирков. Дунав трябваше да стартира през днешния ден подготовка, само че на този стадий няма изясненост по кое време ще стане това.

Според Цирков думите на притежателя били: " Русенци решете си дали желаете да имате тим, акциите ги правя подарък ".

" Не знам до каква степен това е действително, само че сега притежатели няма. Те дадоха обещание да дойдат през днешния ден и да се срещнат с футболистите, само че ги няма. Тук сме с треньорите на школата, с част от футболистите и личния състав. Преди месец новите притежатели ми приказваха за светлото бъдеще пред тима, какви средства ще се влагат и по какъв начин ще се употребяват фрагменти от школата, само че очевидно съм бил измамен ", съобщи Цирков. Една от причните може да е изгубеният бараж от Монтана, който изхвърли " драконите " от групата на " майсторите ".

Цирков сподели, че сега не се знае кой е треньор на Дунав, няма кой да каже в коя група ще се състезава тимът, а с контракти са останали 7-8 футболисти и по тази причина няма по какъв начин да се организира плануваната за през днешния ден първа подготовка от лятната подготовка. Бившият капитан на русенци Диан Димов, чийто контракт изтече в края на сезона, съобщи, че никой от футболистиите не знае нищо за бъдещето на клуба.

" Никой не е пристигнал да ни каже каквото и да било и това е срамно ", безапелационен беше Димов.

Цирков въпреки всичко е оптимист и счита, че не всичко е изгубено. По думите му има основа и капацитет, върху които да се построи нещо ново, а това са футболна база на Дунав и ДЮШ. " Сега е моментът да се обединим за положителното бъдеще на футболния клуб ", съобщи той. На клубния стадион бяха и почитатели на тима.

" Ситуацията е неприятна, не знаем какво ще се случи с Дунав ", разяснява заместник-председателят на фенклуб " Дунав вечно " Ангел Бонев. Той добави, че не знае да е имало тим, който е изпадал в сходна обстановка. На въпрос, дали почитателите биха взели акциите на клуба, Бонев сподели: " Ситуацията с тях е следващият сапунен сериал ".
 Людмил Киров: Пожелавам на българския футбол в никакъв случай повече да не вижда клуб като Дунав
Людмил Киров: Пожелавам на българския футбол в никакъв случай повече да не вижда клуб като Дунав

" Видях малко положително и доста неприятно "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР