Дунав победи Витоша (Бистрица) с 3:0 в откриващия мач на

...
Дунав победи Витоша (Бистрица) с 3:0 в откриващия мач на
Коментари Харесай

Класика за Дунав срещу Витоша на Градския стадион в Русе

Дунав победи Витоша (Бистрица) с 3:0 в откриващия мач на 14-ия кръг на Първа професионална лига. „ Драконите “ бяха неудържими на Градския стадион в Русе, а таранът Ахмед Ахмедов вкара две попадения, с които оформи сметката си на 7 гола от старта на шампионата.

Със извоюваните 3 точки Дунав към този момент е на 10-то място във краткотрайното класиране с 14 пункта, изпреварвайки с точка днешния си противник.

Играчите на Людмил Киров започнаха мача устремно, създавайки две благоприятни условия за гол в границите на първите две минути. Първо Красимир Станоев стреля мощно от директен свободен удар, само че вратарят на бистричани Християн Василев мазета топката в корнер. След неговото осъществяване Ахмед Ахмедов се размина с топката на сантиметри от голлинията.

В 6-та минута „ драконите “ откриха резултата - Красимир Станоев хвърли дълъг пас наляво към Божидар Васев, той овладя чудесно и центрира без закъснение в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов изпревари бранител на гостите и плонжира и с крайник изпрати топката във вратата на Витоша.

В 15-ата минута футболистите на Дунав вкараха втори гол. Коконов пусна страховит пас от централната зона към Светослав Ковачев, той се измъкна от опита за засада на гостите, излезе самичък против Василев и с отсечен удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата му – 2:0. В 24-та минута резултатът стана типичен - Иван Коконов откри вляво в наказателното поле Светослав Ковачев, той центрира остро по земята, вратаря на гостите се размина с топката и Ахмед Ахмедов от близко я търкулна в мрежата за 3:0. Футболистите на Людмил Киров не изпуснаха самодейността до края на мача, въпреки и да не сътвориха толкоз голови положения както през първата част. В идващия кръг Дунав гостува на Ботев (Враца). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР