Дунав мост 1 не може да поеме големия трафик на

...
Дунав мост 1 не може да поеме големия трафик на
Коментари Харесай

Нужен е нов „Дунав мост” при Русе

" Дунав мост 1 " не може да поеме огромния трафик на транспортни средства и би трябвало да бъде построен нов мост при Русе-Гюргево, с цел да се реши казусът със тапите при граничния пункт. Това е мнението на представители на български и румънски институции, които организираха работна среща по самодейност на регионалния шеф на Русе, оповестява Българска телеграфна агенция.

За първите осем месеца на 2016 година през „ Дунав мост 1” са минали сред 750 000 и 760 000 транспортни средства, до момента в който през тази година приказваме за 1 370 000, стана ясно на срещата. На този декор потенциалът на моста няма по какъв начин да се увеличи – има по една лента във всяка посока и няма по какъв начин да поеме по-голям трафик.

Нику Мардале от Окръжния съвет на Гюргево уточни, че съгласно разбори от 2014 година построяването на втори мост ще коства към 250 млн. евро.

Директорът на Областното пътно ръководство в Русе Ростислав Стефанов предложи като най-удачно местоположението на новия мост да бъде край Източната промишлена зона - на към 3 км от настоящето оборудване в посока град Мартен. Това място е определено и за начало на автомагистралата Русе-Велико Търново.

Междувременно следва отварянето на зона „ Изток” на „ Дунав мост 1”, която ще реши казуса при влизане в България – най-малко краткотрайно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР