Думите на министър-председателя, че служебният кабинет е блокирал усилията за

...
Думите на министър-председателя, че служебният кабинет е блокирал усилията за
Коментари Харесай

Президентът отговори на критиките на премиера за въздушната спешна помощ

Думите на министър-председателя, че служебният кабинет е блокирал напъните за основаването на незабавна здравна помощ по въздуха, са изцяло несъстоятелни.

Това оповестиха от прессекретариата на президента Румен Радев във връзка рецензиите на Денков.

" Напомняме, че самият план за основаване на незабавна здравна помощ по въздуха в България беше иницииран и направен от президентската институция още през 2020 година и заложен в Плана за възобновяване и резистентност от служебното държавно управление през 2021 година Проектът беше предпазен пред Европейската комисия и финансиране за него беше обезпечено точно по време на служебните кабинети на президента Румен Радев ", показват от администрацията на президента.

" Доставката на хеликоптерите за HEMS в България е вследствие на контракт също подписан от служебния кабинет след поправяне на неправилно заложени параметри от предходното постоянно държавно управление. Напомняме и че истинският план на президентската институция предвиждаше незабавната здравна помощ по въздуха да е под егидата на Държавния авиационен оператор, а не да се основава дублираща конструкция, която да реализира активност в границите на комерсиално сдружение, за която към този момент са изхарчени обилни средства ", се споделя още в известието.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР