Думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не са ултиматум,

...
Думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не са ултиматум,
Коментари Харесай

Политолог: Мария Габриел понесе цялата отговорност

Думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов не са ултиматум, а действителен сюжет за ускорение на договарянията. Да се покаже съществуването на ясна воля - в случай че идват избори, то по-добре е за всички това да бъде решено в по-кратки периоди, с цел да са „ две в едно ". Това сподели политологът Цветанка Андреева в предаването „ Денят онлайн " по NOVA NEWS.

Ако Мария Габриел отиде с директория с несъгласуван състав, това би довело до предварителни парламентарни избори, счита тя. Ако договарянията бъдат провалени, ще се търси излаз и обръщение по какъв начин се потегля на избори. „ Трудна е задачата на Мария Габриел. Борисов трансферира цялата отговорност на нея преди дни, когато диалозите сред сътрудниците се бяха трансформирали в политически скандал. Мария Габриел понесе цялата отговорност, само че в един миг тази отговорност стартира да се видоизменя сега, в който ГЕРБ ще получи мандата и ще бъде виновен за властта в страната. Мария Габриел носи не просто политическата, а към този момент и управническа отговорност и това доста трансформира обстановката за нея чисто персонално ", изясни политологът.

Според нея интригата в договарянията за образуване на кабинет не е в имената на министрите, а дали те ще съумеят да решат главните проблеми, които водеха до непрекъснати кавги в сглобката. „ Тип съдружно ръководство е доста по-подходящо както за самите сътрудници, по този начин и за страната. Очакваме от тях да опишат този явен механизъм, по който ще взимат решения по конфликтните точки, в това число регулаторите ", сподели още Цветанка Андреева.

NOVA NEWS , „ Денят онлайн "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР