Думи, изречени насън от 52-годишната Даниела Стоянова, станали причина синът

...
Думи, изречени насън от 52-годишната Даниела Стоянова, станали причина синът
Коментари Харесай

Думи, казани насън, станали причина Стефан да убие майка си

Думи, изречени насън от 52-годишната Даниела Стоянова, станали причина синът й Стефан да я убие. Това стана ясно от показанията на младия мъж, които бяха прочетени в Окръжния съд в Кърджали. Той осъди 23-годишния студент Стефан Стоянов на 15 години години затвор, което е минималното планувано в закона по обвиняването за съзнателно ликвидиране на родител.

Кървавата драма се разиграла рано сутринта на 12 април предходната година в фамилното жилище покрай пазара в Кърджали. Стефан и майка му спели в една стая. Синът се събудил към 6,30 часа, до момента в който дамата още спяла. Чул я, че бълнува. Думите, които майка му изрекла няколко пъти били, че Стефан е осиновен и тя няма родствена връзка с него. Малко по-късно до момента в който майката приготвяла закуска синът й я попитал правилно ли е, че е осиновен. Тя му дала отговор негативно, само че студентът траял да пита, което нажежило ситуацията. В един миг синът сграбчил най-големия нож в кухнята и пробол с него майка си в корема, а по-късно в региона на главата. Даниела почнала да се съпротивлява, а по-късно да вика за помощ. Успяла да излезе в коридора на блока, а младият мъж я пробол във врата. На виковете за помощ се отзовава съседка, която видяла Стефан с окървавения нож. В този миг майката съумяла да избута ножа от ръцете на сина си и паднала на пода. Съседите извикали кола за спешна помощ, а студентът се прибрал в жилището, където изчакал идването на служителите на реда. Веднага след ареста Стефан направил цялостни признания.

Даниела била откарана в кърджалийската болница, където по-късно умряла, макар опитите на лекарите да я спасят. Причина за гибелта на дамата е масирана кръвозагуба от нанесените й рани, стана ясно от съдебномедицинската експертиза.

В правосъдната зала Стефан съвсем не говореше. Той не пожела да дава пояснения пред съда, което наложи да бъдат прочетени показанията му, дадени директно след убийството пред досъдебното произвеждане.

Експертите, изготвили тройната психическа и психиатрична експертиза, бяха безапелационни, че студентът е осъзнавал какво прави. Младият мъж имал психологично разстройство, само че околните му не са обърнали внимание и не са потърсили профилирана помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР