Думата работохолик обикновено е натоварена с негативно значение - прекаляването

...
Думата работохолик обикновено е натоварена с негативно значение - прекаляването
Коментари Харесай

Да бъдеш ратохолик - не е чак толкова лошо

Думата работохолик нормално е натоварена с отрицателно значение - прекаляването с работата води до високо кръвно налягане и други болести, свързани със напрежението и напрежението.

Когато физическите и психическите последствия от претоварването стартират да се демонстрират, вашата централизация и продуктивност понижават, а с тях се разпада и нежния баланс сред персоналния и професионалния живот, за който сте дали доста жертви и взаимни отстъпки.  

Може да звучи изненадвано, само че скорошно изследване откри, че при избрани условия дългите работни часове не оказват отрицателното въздействие, с което сме привикнали да ги свързваме.е

Изследването, оповестено в of Academy of Management Discoveries, не е разкрило никакви доказателства, които да защитят тезата, че дългите работни часове стоят зад появяването и развиването на тези рискови фактори.

„ Въпреки че множеството от работохолиците работят дълги часове, пристрастяването към работата съставлява по-сериозен риск за здравето, в сравнение с продължителността на самата работна активност. “, споделят от академията. Дори самото пристрастяване не постоянно може води със себе си отрицателни резултати. Иначе казано, да бъдете работохолик не е нещо неприятно, в случай че за вас важи най-малко едно от следните условия:

1. Ангажирани сте с това, което вършиме

В най-хубавия случай, ангажираността, която нормално се демонстрира под формата на вашата отдаденост към ролята и работата, която вършите, може да ви накара да се почувствате изцяло погълнати и завладени от това, което вършиме.

Когато можете да се потопите във вашата работа дотам, че да забравите за всичко останало към вас, вие се зареждате с жизнеспособност, активност и динамика, които не могат да бъдат реализирани по различен метод. Това ви оказва помощ да почувствате, че имате нужната устойчивост, с цел да разрешите всеки проблем и да се изправите пред всяко предизвикателство. Вместо да усилва вашият стрес, работата ви дава повече сили.

2. Инвестирате себе си в работата си

За доста чиновници дългите работни часове са натоварващи и досадни. Ако обаче  инвестирате себе си в това, което вършиме, т.е в случай че работата ви съответствува добре с вашите гении, ползи, качества и полезности, вие ще бъдете стимулирани да дадете най-хубавото от себе си.

 Вашите умения и гении могат да основат основата за бъдещият ви триумф, само че най-важният фактор за постигането на вашите цели е това доколко сте вложили себе си в това, което вършиме и до каква степен работата ви съответствува с това, което в действителност желаете. Когато намерите такава работа, общоприетите задания стават по-лесни, а вашите качества се допълват от мощна работна нравственос, която ви прави два пъти по-ефективни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР