Думата password (парола) на английски език е най-популярната парола, използвана

...
Думата password (парола) на английски език е най-популярната парола, използвана
Коментари Харесай

Нелепо: Думата парола е най-често използваната парола в света тази година

Думата " password " (парола) на британски език е най-популярната ключова дума, употребена по света през 2022 година за отбрана на онлайн профили. Данните са от доклад на компанията диспечер за пароли NordPass, анализирала употребяваните пароли от консуматори в 30 страни.

Според доклада на компанията думата " password " се употребява най-често от потребителите в Австралия, Англия и Индия, показва ТАСС.

На второ място по известност като ключова дума е последователността от числа " 123456 ". През последните две години тя оглавява класацията на NordPass за най-слабите пароли в света. Въпреки това тя към момента е най-популярната ключова дума за потребителите в Бразилия, Индонезия, Италия, Чили, Канада, Колумбия, Унгария, Малайзия и други страни.

Следващата най-предпочитана ключова дума е малко по-дългата цифрова поредност " 123456789 ", която е също толкоз ненадеждна, колкото е втората по известност ключова дума. Защитата й може да бъде преодоляна от зловредни стратегии за няколко секунди.

Най-популярната ключова дума в Съединени американски щати е " guest " (гост), която е четвъртата най-често избирана ключова дума в света. На пета позиция е съчетанието от следващи букви на англоезичната клавиатура " qwerty ", следвано от разнообразни елементарни цифрови комбинации като следващи или идентични числа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР