Дудамел води Das Rheingold“, крещяха плакатите. Но най-интригуващите аспекти от

...
Дудамел води Das Rheingold“, крещяха плакатите. Но най-интригуващите аспекти от
Коментари Харесай

Das Rheingold в концертната зала Walt Disney — певци и декор са звездите от операта на Вагнер

„ Дудамел води Das Rheingold “, крещяха плакатите. Но най-интригуващите аспекти от осъществяването на операта на Вагнер в концертната зала на Уолт Дисни в Лос Анджелис на 18 януари (първият от трите) бяха сценографията и актьорският състав.

Сега на 94 години и към момента основан в Санта Моника, архитектът Франк Гери продължава да основава грандиозните си здания по целия свят. Но още през 1983 година стартира да се занимава със сценография. Той е работил с Филхармонията на Лос Анджелис и преди, само че това е първата му режисура за пълномащабна режисура, в залата, която самичък е проектирал. Той получи заем: подзаглавието на тези осъществявания беше „ Честване на Франк Гери “.

Дисни Хол не е опера, няма яма, тъй че оркестърът би трябвало да поеме първата сметка. Поставянето на опера тук е като Байройт наобратно; вместо скрити инструменталисти, като артистите и сцената имат преимущество, артистите трябваше да работят от поредност повдигнати платформи зад гигантския оркестър и по продължение на устната сред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР