Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в

...
Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в
Коментари Харесай

6 неща, които може би не знаете за най-луксозния хотел в света

Дубайският Бурдж Ал Араб е считан за най-луксозният хотел в света. Построен през 1999 година с инвестиция от 1 милиард $, той се издига на изкуствено основан остров и разполага с частен плаж.

Той е измежду най-елитните места, където човек може да нощува, тъй че в него не може да отседне всеки.

Около Бурдж Ал Араб има доста забавни обстоятелства, някои от които са малко познати. От Business Insider описват за част от тях от първо лице в собствен репортаж. Ето какво описват от медията:

На един посетител в хотела се падат по шест души обслужващ личен състав

Всеки един посетител може да се възползва от 24-часово обслужване в своя апартамент. Нещо повече - на всеки един посетите се падат по шестима икономи, които дават отговор за всички негови потребности и стремежи.
 Снимка 423511
Източник:

Престоят там включва и частни транспорти с Rolls-Royce

Гостите на Бурдж Ал Араб могат да се възползват от транспорт от летището до хотела незабавно щом кацнат в Дубай. Хотелът разполага единствено с коли Rolls-Royce, а транспортът с тях коства към 272 $.

Хеликоптерната площадка на хотела се употребява като тенис игрище

Първоначално основаната като хеликоптерна площадка от 2013 година се употребява като тенис корт. Преди това също се е случвало да бъде употребена за такива срещи, като през 2005 година мач там играят Андре Агаси и Роджър Федерер.
 Бившата площадка, на която през днешния ден има тенис корт
Източник:

Бившата площадка, на която през днешния ден има тенис корт

Стените на хотела са покрити с близо 1860 квадратни метра златни листове

Включително вратите на главния асансьор са покрити с 24-каратово злато, както и елементи от лобито. Също по този начин в един от хотелските заведения за хранене може да бъде забелязан най-големият кристал Swarovski в света.

В Бурджа Ал Араб се намира най-високият аквариум в света

Той е висок близо 180 метра.

В хотела няма такова нещо като единична стая

Там гостите са настанявани единствено в първокласни частни жилища. Само матраците в спалните на тези жилища костват до 15 000 $. Посетителите могат да избират от меню възглавници, в което има 17 разнообразни типа такива според от размера и мекотата им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР