Дубай. Иран призова членовете на Организацията на страните износителки на

...
Дубай. Иран призова членовете на Организацията на страните износителки на
Коментари Харесай

Reuters: Иран призова членовете на ОПЕК да се въздържат от едностранни действия

Дубай. Иран прикани членовете на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) да се „ въздържат от всевъзможни едностранни ограничения “, предупреждавайки че това би подкопало единственото на организацията, предава Reuters .
Коментарът идва, откакто в събота президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че кралят на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман се е съгласил на молбата му да усили добива на нефт в страната си с близо 2 милиона барела, с цел да се компенсира неналичието на ирански и венецуелски нефт.
В същото време Техеран търси способи да отвърна американските наказания, които биха лимитирали износа на страната.
Министърът на петрола на Иран Бижан Зангане изпрати писмо до сътрудника си от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) Сухаил ал Мазруей, който е ръководител на ОПЕК през 2018 година, призовавайки го да подсети на членките на организацията да се придържат към съглашението от предишния месец, което дефинира точния рандеман на нефт в страните-членки.
„ Всякакво нарастване в добива, от която и да е страна, без да се имат поради уговорките избрани в решенията на ОПЕК, би представлявало нарушаване на съглашението “, написа Зангане в писмото си.
„ В резултат на това желая от Вашето превъзходителство да подсети на страните-членки на ОПЕК да се придържат към поетите си задължения и да се въздържат от всевъзможни едностранни ограничения подкопаващи единството и независимостта на ОПЕК “, добави той.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР