Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналИга Швьонтек – Людмила Самсонова

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналИга Швьонтек – Людмила Самсонова
Коментари Харесай

Швьонтек нямаше проблеми и срещу Самсонова


Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафинал

Ига Швьонтек – Людмила Самсонова 6-1, 6-0

Ига Швьонтек продължава да показва изумителна форма в Близкия изток. След като предходната седмица завоюва по решителен метод купата в Доха, през днешния ден международната №1 доближи до четвъртфиналите в Дубай след нова разгромна победа, този път над Людмила Самсонова. Швьонтек не изпита никакви усложнения против рускинята, като е изгубила единствено 8 гейма в последните си 5 мача.

Всички тенисистки, които шампионката на Ролан Гарос и US Open победи в тези дуели, са финалистки от Големия шлем или играчи от Топ 20 (Даниел Колинс, Вероника Кудерметова, Джесика Пегула, Лейла Фернандес, Людмила Самсонова).

На четвъртфинала полякинята ще се изправи против

Самсонова записа повече асове (5-2), само че и направи повече двойни неточности (2-0), а Швьонтек бе по-резултатна на начален удар (31-23). Трикратната „ мейджър “ шампионка завоюва 74% от точките си на първи сервис (23/31) и осъществя пет от десетте си шанса за пробив (50%), до момента в който Самсонова не стигна до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

След равностойните първи минути, в които Самсонова показва доста добра игра в отбрана, Швьонтек последователно се приспособява към нейната игра и стартира все по-често да намира пролуки в защитата на международната №13. Полската тенисистка сподели доста повече самообладание и точност в дългите разигравания, от които сетът изобилстваше, като това ѝ разреши да осъществя два следващи пробива и да се наложи изрично с 6-1.

Във втората част съотношението на силите не се промени и Швьонтек продължи да управлява протичащото се на корта. Швьонтек се затрудни по-сериозно само при 2-0, когато пропусна пет брейкпойнта, само че все пак реализира задачата си и в последна сметка приключи мача със серия от 11 следващи извоювани гейма, оформяйки крайното 6-1, 6-0 след 75 минути на корта.

За страдание, един от най-очакваните мачове от днешната стратегия няма да се състои. Елена Рибакина се отдръпна от шампионата и няма да излезе на корта за конфликта с Кори Гоф, като повода е травма в кръста. На четвъртфинала международната №6 ще се изправи против своята сънародничка Медисън Кийс.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Ана Богдан – Джесика Пегула 4-6, 3-6

Ангелина Калинина – Каролина Плишкова 5-7, 7-6(6), 2-6

Медисън Кийс – Виктория Азаренка 6-2, 6-1

Белинда Бенчич – Каролина Мухова 1-6, 4-6

Ига Швьонтек – Людмила Самсонова 6-1, 6-0

Елена Рибакина – Кори Гоф (без игра)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР