ДТ Сава Огнянов, гр Русе, представя днес във Варна една

...
ДТ Сава Огнянов, гр Русе, представя днес във Варна една
Коментари Харесай

Романтичната комедия Изненадата представя Русенският театър днес във Варна

ДТ " Сава Огнянов ", гр Русе, показва през днешния ден във Варна една от най-хубавите модерни съветски драми от последните десетилетия. Романтичната комедия " Изненадата " на Надежда Птушкина ще се играе от 19 часа, зала 1 на Фестивален и конгресен център, припомня Moreto.net.

В функциите ще забележим Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Татяна Цветкова, Ясена Господинова. Режисьор: Орлин Дяков, сценография и костюми: Николай Нинов.

В пиесата се разиграва трагикомичната история на една стара жена и нейната щерка измежду бита на елементарен съветски дом. Майката е болна и чака близкия си край, тъгувайки, че към момента не е видяла щерка си омъжена и заобиколена от деца. Дъщерята също се изтезава от тази обстановка и се чуди по какъв начин да вдъхне религия на майка си, че това ще стане и тя ще доживее да види щерка си под венчило. И измисля проект!

Именно това решение поставя началото на куп смешни обстановки и недоразумения и довеждат играта до покъртителен свършек. Така се ражда една сантиментална комедия, изтъкана от лирика и драматичност, от смях и сълзи, от човещина и добрина, от съобразителност и красива фикция.

/moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР