Дружеството не носи вина за природни бедствия, които са извън

...
Дружеството не носи вина за природни бедствия, които са извън
Коментари Харесай

Позиция на ЕРМ Запад относно неустойки при липса на електрозахран...

Дружеството не носи виновност за естествени бедствия, които са отвън неговия рационален надзор, според Общите условия (ОУ) на договорите за потребление на електроразпределителната мрежа. През уикенда на 25 - 26 ноември настъпиха голям брой повреди по електроразпределителната мрежа. От тогава насам 1700 чиновници на компанията работят непрекъснато за възобновяване на електрозахранването на клиентите. Те работят в извънредно тежки условия при блокирани от паднали дървета пътища, непроходими горски и планински терени, ниски температури, мощен вятър и заледявания. 

 

Настъпилите повреди са вследствие на непреодолима мощ - стихии, снежни затрупвания, заледявания, както е несъмнено в член 3, т. 27 от ОУ.

 

Според член 60 от ОУ сдружението не носи отговорност при повреди в електрическите мрежи и уреди по независещи от електроенергийното дружество аргументи и за попречване на непосредствена заплаха за здравето и сигурността на хора или уреди. 

 

В член 56 от ОУ са разказани случаите, в които сдружението носи отговорност и е очакван реда за обезщетяване на клиентите. В сегашния случай няма налице събитие, което да допуска отговорност на сдружението за вреди, нанесени на клиентите.

 

Независимо от тежките условия, екипите на ЕРМ Запад са на терен и не престават да работят непрекъснато до възобновяване на зареждането на всички клиенти на лицензионната територия на сдружението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР