Другият кандидат - Пени Мордаунт, се оттегли от надпреваратаВ драматичен

...
Другият кандидат - Пени Мордаунт, се оттегли от надпреваратаВ драматичен
Коментари Харесай

Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

Другият претендент - Пени Мордаунт, се отдръпна от конкуренцията

В трагичен поврат на събитията Пени Мордаунт се отдръпна от гласуването за нов водач на Консервативната партия в последния миг. Тя не съумя да получи задоволително гласове и разгласи, че поддържа съперника си, проправяйки пътя на Риши Сунак да стане идващият министър-председател на Обединеното кралство, съобщава Sky News, представена от .

Двамата претенденти се надпреварваха да доближат 100 номинации до днешния краен период в 14:00 часа, като Сунак излезе надалеч напред с близо 200 поддръжници.

В изказване госпожа Мордаунт сподели, че е " ясно, че сътрудниците считат, че имаме потребност от сигурност през днешния ден “.

" Те са взели това решение добросъвестно за положителното на страната... В резултат на това ние избрахме нашия идващ министър-председател. Това решение е историческо и демонстрира още един път разнообразието и гения на нашата партия “, съобщи Мордаунт.

Лидерът на Камарата на общините съобщи, че Сунак сега има нейната " цялостна поддръжка “ и че в този момент е моментът " да се обединим и да работим дружно за положителното на нацията “.  " Има доста работа за извършване “, добави тя.

Оттеглянето на госпожа Мордаунт значи, че в конкуренцията е останал единствено един претендент - Риши Сунак - и затова той ще бъде новият водач.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР