Другата номинация бе на блестящия юрист от гражданската квота в

...
Другата номинация бе на блестящия юрист от гражданската квота в
Коментари Харесай

Очертава се втори мандат на проф. Турманова като председател на местния парламент в Бургас

Другата номинация бе на блестящия правист от гражданската квота в групата на ГЕРБ Михаил Хаджиянев, само че той прояви кавалерски жест

Новосформираната група общински съветници от ГЕРБ се събра на първа работна среща след локалните избори, оповестиха от пресцентъра на партията. Заседанието беше водено от кмета Димитър Николов, който получи доверието на бургазлии за пети следващ път, от общинския ръководител на ГЕРБ и депутат Андрей Рунчев и от сътрудника му в Народно събрание Галя Василева.

След къс разбор на изборния резултат, присъстващите пристъпиха към работа всъщност.  

Първата точка от дневния ред беше да се гласоподава номинацията за ръководител на новия Общински съвет.

Кметът Николов предложи това да е досегашният началник на локалния парламент проф. Севдалина Турманова.

„ Изключително съм удовлетворен от работата ѝ в предходния мандат. Водеше съвещанията безупречно, спазваше правилника, беше безпристрастна и завоюва уважението на своите сътрудници, по тази причина изцяло заслужава нашето доверие още веднъж “, съобщи Николов.

От своя страна проф. Турманова благодари за оказаната чест, само че си направи отказ. Тя стимулира решението си с обстоятелството, че научната активност, на която се е отдала, и уговорките ѝ като зам.-ректор на университет „ Проф. Д-р Асен Златаров “, ще лишават огромна част от времето ѝ.

Следващият номиниран за ръководител на Общински съвет беше едно от новите лица в групата на ГЕРБ – адв. Михаил Хаджиянев. Той одобри с признателност гласуваното доверие.
 Адв. Михаил Хаджиянев е приел с признателност гласуваното доверие, само че по-големият брой гласове е бил за проф. Турманова
„ Съжалявам, че ще употребявам факсимиле, само че за мен това е голяма чест и безкрайна отговорност. Благодаря за номинацията на господин Николов, Благодаря Ви, че ми гласувате доверие. Да съм пръв  измежду равни в Общинския съвет и да работя за обичания ми град – това е едно от най-важните събития в моя живот. Предизвикателството е още по-голямо, тъй като поемам поста от проф. Турманова – превъзходен началник, незабравим академик, а и уповавам се, мой добър другар. “, съобщи Хаджиянев.

Втора точка от дневния ред на съвещанието беше да се избере управление на групата на ГЕРБ в Общински съвет. Всички единомислещо гласоподаваха за проф. Турманова, а нейни помощници ще бъдат две познати лица, с опит в политиката – Димчо Грудев и адв. Иво Баев.

В сегашния Общински съвет ГЕРБ ще има 19 съветници, само че те няма да бъдат задоволителни за елементарното болшинство от 26, по тази причина този път Димитър Николов ще има огромна потребност от поддръжката и на други групи - даже и по докладни мемоари, за които не е належащо квалифицирано болшинство от 34 гласа.

Новият локален парламент е извънредно хетерогенен като представителност на хрумвания, идеологии и характери, за разлика от предходния. На пръв взор наподобява, че Димитър Николов би могъл да разчита категорично на тримата съветници от КОД, значително двамата от МК „ Граждани за общината ”, отпред с Бенчо Бенчев, и ненапълно на разсъдъка на четиримата от „ Българска социалистическа партия за България ”, тримата от МК „ Левицата ”, тримата от Политическа партия „ Български напредък ” и на Движение за права и свободи, които са с един общински консултант, само че и на интелигентността на Има Такъв Народ, които са с двама общински съветници, както и Политическа партия МИР, които също са с двама общински съветници.

Труден ще е разговорът на твърдото болшинство с четиримата от Политическа партия " Възраждане ", четиримата от ПП-ДБ и с безконечния опозиционер Владимир Павлов, който съумя да влезе в локалния парламент безусловно ненадейно от " СБОР ". Павлов бе в миналото в редиците на Съюз на демократичните сили, само че бе отстранен преди повече от 15 години, като през това време - до 2019 година, намираше способи да влезе в общинския съвет от други партии, един мандат даже беше и в общинския съвет на Малко Търново.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР