Дронамикс, водещ разработчик и оператор на товарни дронове и Cranfield

...
Дронамикс, водещ разработчик и оператор на товарни дронове и Cranfield
Коментари Харесай

Дронамикс и Cranfield Aerospace Solutions ще разработват водородно гориво за товарни дронове

Дронамикс, водещ разработчик и оператор на товарни дронове и Cranfield Aerospace Solutions (CAeS), водещ английски иноватор в аерокосмическата промишленост, оповестиха, че ще обединят своя опит, с цел да интегрират технология за водородни горивни кафези в Черния лебед, дългообхватния товарен дрон, създаден от Дронамикс.

Обединени от взаимното си разбиране, че водородната технология може да открие опцията за авиация с нулеви излъчвания, двете компании ще работят взаимно по създаването на устойчива и ефикасна технология, използвана в товарните дронове. Сътрудничеството ще се концентрира върху консолидираното на водородната технология, която CAeS създава, в Черния лебед Резултатът ще сътвори механически и търговски осъществимо предложение за полети с нулеви излъчвания. Черният Лебед е кадърен да придвижва товар до 350 кг на разстояние до 2 500 км и е на път да промени транспорта на артикули на дълги дистанции в границите на един и същи ден, като го направи по-достъпно, дейно и екологично.

" Когато започнахме да създаваме нашата дрон-технология, имахме доста ясна цел - да създадем най-ефективния товарен аероплан. По-бърз, по-евтин, по-екологичен. Партньорството ни с Cranfield Aerospace Solutions ще ни разреши да предоставим чиста авиационна технология с нулеви излъчвания на повече общности и бизнеси по света. Предстои ни доста работа и сме разчувствани за бъдещето ", споделя Константин Рангелов, съосновател и основен механически шеф на Дронамикс.

" Партньорството с Дронамикс  съставлява фантастична опция за CAeS. Технологията с водородни горивни кафези, която сега създаваме за 9-местния Britten-Norman Islander ще промени образа на районните самолетни компании, както  и ще окаже голямо въздействие и върху товарната промишленост. Виждаме доста вероятности от опцията да комбинираме опита и експертизата на CAeS и Дронамикс ", споделя Пол Хътън, основен изпълнителен шеф на CAeS. 

Международната Асоциация за Гражданска Авиация (ICAO) неотдавна разгласи групова световна цел за нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година Същевременно, COP27 (27-ма Конференция на Организация на обединените нации по изменение на климата) търси незабавни взаимни дейности против климатичните промени. Дронамикс и CAeS твърдо имат вяра, че решението на тези проблеми стартира със взаимната работа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР