Дрон засне за първи път помещенията на атомната електроцентрала в

...
Дрон засне за първи път помещенията на атомната електроцентрала в
Коментари Харесай

Шокиращи кадри с дрон от мястото на адския взрив в Чернобил се появиха за първи път

Дрон снима за първи път пространствата на атомната електроцентрала в Чернобил, които не бяха разследвани след повредата през 1986 година, оповестява изданието VICE.

Полетът е сбъднат от Flyability благодарение на създадения от нея дрон Elios 2. Предназначен е за отдалечена инспекция на рискови за хората места, най-вече атомни електроцентрали.

Характерна специфичност е съществуването на твърда външна рамка към цялата структура, което разрешава досег до предмети.

Първоначално беше планувано да се обследва единствено постройка наоколо до електроцентралата, с цел да се тества технологията. Но когато група експерти, отговарящи за сигурността на атомната електроцентрала в Чернобил, видяха опциите на дрона, те желаеха да не се отсрочва, а да се инспектира 5-и блок, където никой не е бил от повредата през 1986 година
свързани новини2605на 13.05.2021
„ Мисията в Чернобил беше интензивна, тъй като стената, през която трябваше да прелетим, беше висока 70 метра, тъй че не можехме да върнем дрона при загуба на сигнала “, сподели Чарлз Рей, който пилотира дрона.

Специалистите получиха огромен брой висококачествени фотоси и видеоклипове от вътрешността на силовия блок и се увериха, че вътре няма рискови нуклеарни материали.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР