Йордания свали дрон, натоварен с кристален метамфетамин, от Сирия

...
Дрон, превозващ кристален метамфетамин, беше свален от йорданските военни, докато
Коментари Харесай

Дрон, превозващ кристален метамфетамин, беше свален от йорданските военни, докато летеше на територията на Йордания от съседна Сирия, съобщи държавната информационна агенция Petra.

Петра в неделя цитира източник от йорданските въоръжени сили, който казва, че дронът е „взет под контрол и е свален“, а кристалният мет е предаден на „компетентните органи“.

Йорданската армия и преди е сваляла дронове от Сирия, превозващи наркотици или оръжия, но рядко е идентифицирала заловените наркотици като кристален мет.

Разкъсваната от война Сирия се превърна в център за многомилиардна търговия с наркотици, като Йордания е основен транзитен маршрут към богатите на петрол държави от Персийския залив за произвеждания в Сирия амфетамин, известен като каптагон, твърдят западни служители за борба с наркотиците.< /p>

Военни и служители по сигурността от Йордания и Сирия се срещнаха, за да обсъдят начини за ограничаване на нарастващия проблем с контрабандата. Въпреки обещанията на Дамаск, Йордания казва, че не е видяла реални опити за пресичане на незаконната търговия.

Няма незабавен коментар от сирийските власти. В интервю миналата седмица сирийският президент Башар ал-Асад отрече ролята на Сирия в търговията с наркотици, като каза, че прекратяването на контрабандата на наркотици е общ интерес, който Сирия споделя с арабските страни.

Обещанието на Ал-Асад да се справи с трафика на наркотици проправи пътя за повторното влизане на Сирия в Арабската лига миналия май след 12-годишно отчуждение.

Йорданската армия обяви през юни, че е свалила три дрона, опитващи се да преминат от Сирия в Йордания, включително един, зареден с оръжия.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР