Дрогиран шофьор отне три човешки живота. Инцидентът е станал късно

...
Дрогиран шофьор отне три човешки живота. Инцидентът е станал късно
Коментари Харесай

Трима чужденци загинаха при зверска катастрофа край Евксиноград

Дрогиран водач лиши три човешки живота. Инцидентът е станал късно нощес в региона на резиденция Евксиноград край Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Вследствие на злополуката са починали трима задгранични жители, непрекъснато пребиваващи в България.

“Вследствие на пътно-транспортното произшествие са осъществени проби на лидера на отговорния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични субстанции и е открито, че е на амфетамини и метаамфетамини и е арестуван в Пето Районно ръководство. Автомобилите са се озовали в тревните площи сред двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в резултат по досъдебното произвеждане ще се открият детайлности по случая ", съобщи началникът на " Охранителна полиция " - Варна Илиян Илиев.

По-късно от полицията в морския град оповестиха, че двама от починалите са французи- жена на 50г. и мъж на 67, а трета жертва е англичанин - на 59-годишна възраст.

Фолксвагенът с трите жертви, се опитал да направи неразрешен противоположен завой, навлизайки в насрещното платно, маневра, за която има подложен забранителен знак. Той е бил затрит от движещо се към града BMW, ръководено от 46 - годишен варненец.

Междувременно Окръжна прокуратура - Варна заяви, че управлява досъдебно произвеждане по отношение на причиняване на гибел на повече от едно лице при ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. 46 - годишен мъж, управлявал един от колите, взели участие в тежката злополука, е арестуван. Предстои разбор на доказателствата за привличането му като обвинен и задържането му по реда на Наказателно-процесуален кодекс. Инцидентът е зародил вечерта на 3 септември 2021 година, малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в региона на Евксиноград. Работата по изясняване на аргументите и събитията към пътно-транспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.

От пресцентъра на прокуратурата припомнят, че институцията е подхванала голям брой начинания за изменение на Наказателния кодекс за закононарушенията по превоза – увеличение на глобите, лишаване на МПС, свързани с закононарушения по превоза след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР