Дрогата е открита в акумулатор в сръбски автомобил, пътуващ от

...
Дрогата е открита в акумулатор в сръбски автомобил, пътуващ от
Коментари Харесай

Близо 5,7 килограма хероин задържаха митничарите на Калотина

Дрогата е открита в батерия в сръбски автомобил, пътуващ от Турция за Сърбия. Митнически чиновници откриха близо 5,7 кг хероин, прикрит в батерия на лек автомобил " Фиат " на граничния пункт " Калотина ". Автомобилът със сръбска регистрация е пътувал от Турция за Сърбия, оповестиха от Агенция Митници. 

Около 18:40 часа на 31.01.2022 година на митнически пункт " Калотина " е дошъл лек автомобил и е селектиран за инспекция от чиновниците в бранш " Борба с наркотрафика – Калотина “. При щателното претършуване е открит, в транспортиран в багажа, батерия, който е манипулиран. В него са били укрити 8 пакета с кафеникаво прахообразно вещество. 

При осъществения полеви наркотест наличието на пакетите е реагирало на хероин. Общото количество на откритото наркотично вещество е 5,694 кг. Под управлението на Софийска окръжна прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение. 

С разпореждане на прокурор в Софийска окръжна прокуратура 33-годишният водач, сръбски жител е притеглен в качеството на обвинен за опит за контрабанда на хероин. Чужденецът е арестуван за период до 72 часа. Разследването продължава.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР