Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море,

...
Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море,
Коментари Харесай

Руски генерал: Дрейфуващи мини в Черно море могат да достигнат България за 10 дни

Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да съставляват опасност за страните от района, в случай че метеорологичните условия се влошат. Мините ще доближат Румъния за четири дни, а България за 10 дни.

Това съобщи в събота вечерта ръководителят на Националния център за ръководство на защитата на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев, съобщи организация ТАСС.

" Ако метеорологичните условия в северната част на Черно море се влошат, ще се появи опасност, че мините ще продължат да плават по крайбрежието на Черно море. Плаващите мини ще доближат до териториалните води на Румъния за четири дни, а до България - за 10 дни ", означи Мизинцев.
Според него 67 задгранични кораба остават блокирани в украинските пристанища.

" Заплахата от обстрели, основани от Киев в териториалните води на Украйна, както и мините, пречат на корабите да изоставен безвредно пристанищата Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни ", посочи генералът.
Той за следващ път прикани интернационалната общественост, а точно Международната морска организация, да повлияе на управляващите в Киев и да вземе ефикасни ограничения за гарантиране на безвредното тръгване на задгранични кораби от украинските пристанища.

В събота турското министерство на защитата заяви за мина, която е била открита в пролива Босфора. Според турския министър на защитата Хулуси Акар мината е била дезактивирана, по-късно управляващите не разрешиха нощния лов на риба за по-голяма сигурност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР