Древногръцките забележителноти бяха отворени за обществеността отново в понеделник, след

Древногръцките забележителноти бяха отворени за обществеността отново в понеделник, след ...

Гърция открива отново Акропола заедно със стотици други древни обекти.


Древногръцките забележителноти бяха отворени за обществеността отново в понеделник, след като ограниченията на COVID-19 ги ​​държаха затворени два месеца.

Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу и министърът на културата на Гърция Лина Мендони ръководиха откриването в Партенон, ставайки сред първите, посетили античния гръцки комплекс в Атина.

Археологическите обекти на открито са първата категория културни обекти, които се връщат към нормалните дейности в Гърция. Летните кина на открито също ще отворят вратите си на 1 юни, последвани от музеи на 15 юни и арт събитията на 15 юли.

Посетителите на обекта все още ще трябва да спазват социална дистанция заради COVID-19 и ще бъдат направени корекции в съответствие с инструкциите на Националната организация за обществено здраве на Гърция (EODY), за да се гарантира безопасността на хората. Освен социално дистанциране, ще има ограничения за броя на посетителите на забележителностите, отделни влизания и изходи и панели за разделяне с плексиглас, когато се считат за необходими.

Източник: novinite.bg